کمال گرایی مخرب

کمال گرایی، مجموعه ای از باورهاست که شما را مجبور میکند هدفی را برگزینید که غیر واقع گرایانه است، کمال گرایی یکی از رفتارهای اجتماعی نامناسب است که میتواند، اعتماد به نفس، شادی و نشاط، عمل گرایی، اشتیاق و توانایی رشد کردن را از شما سلب کند. فرد کمال گرا معمولاً اهدافی را برمیگزیند که واقع گرایانه نیست، و در حقیقت به هر جایی که برسد رضایت ندارد.
به طور کلی دو نوع کمال گرایی وجود دارد. این مفهوم اولین بار توسط پائول هویت (Paul Hewitt)، از بیمارستان روانپزشکی Brockville و گوردون فلت (Gordon Flett) از دانشگاه York در سال ۱۹۹۱ مطرح شد. آنها طی بررسی های خود نشان دادند که چطور این اختلال روانی شما را در مسیر تلاش برای رسیدن به هدفهای غیر استاندارد قرار میدهد.
- کمال گرایی خودگردان
این نوع کمال گرایی، شاید نزدیک ترین تعریف غیر رسمی از «کمال گرایی» باشد، به طور خلاصه در این نوع از کمال گرایی همانطور که از نام آن پیداست، شما بر خودتان تمرکز دارید. اگر شما با این نوع استاندارد فکر میکردید، احتمالاً تلاش میکردید خود را به استانداردی فراتر از چیزی که واقعاً میتوانید باشید برسانید. احتمالاً به طور غیر واقع گرایانه و غیر منطقی برای خودتان هدف و استاندارد تعیین میکردید.
شما احتمالاً با دقت به تمام جزئیات کاری که تا به حال انجام داده اید نگاه میکردید، تا ببینید کجا اشتباه کرده اید تا خودتان را سرزنش کنید. احتمالاً شما هر وقت اشتباهی را ببینید حتی اگر این اشتباه مربوط به چیزی باشد که شما روی آن کنترل ندارید باز هم آن را سرزنش خواهی کرد. در حالیکه ممکن است با خودتان فکر کنید آیا واقعاً این نوع کمال گرایی بدترین نوع آن است، باید بدانید پائول و گوردون هیچ شکی نداشتند!!! آنها معتقد بودند کمال گرایی خودگردان، با شاخصهای گوناگون ناسازگاری ارتباط تنگاتنگی دارد، ناسازگاریهای مرتبط با این نوع کمال گرایی میتواند شامل، افسردگی، اضطراب و بی اشتهایی شود.
- کمال گرایی متمرکز بر دیگران
اگر کمال گرایی خودگردان را بدترین نوع کمال گرایی بنامیم، قطعاً در جایگاه دوم «کمال گرایی متمرکز بر دیگران» جای میگیرد. در کمال گرایی نوع اول شما بدترین منتقد نسبت به خود هستید، این در حالی است که در کمال گرایی نوع دوم شما بازهم بدترین منتقد هستید! اما این بار نسبت به دیگران. اگر شما دچار این نوع از کمال گرایی باشید، بدون شک فکر میکنید که فقط شما خوب هستید و بقیه همه نیاز به تغییر و شکل دادن خودشان دارند. افرادی که به این نوع کمال گرایی دچار هستند، استانداردهای غیر واقعی برای دیگران از جمله: دوستان، خانواده و همکاران خود دارند.
پیشنهاد آیفوبلی :
دیدگاه شما