مسئولیتهای مدیر مالی یا CFO

در هر کسب و کاری، حضور کسی که همچون یک پشتیبان در امور مالی و اداری ایفای نقش میکند؛ حائز اهمیت است. این فرد یک مدیر حسابداری است و این سمت کسی را میطلبد که از چندین جهت واجد شرایط و دارای مهارت و خصیصههای رفتاری منحصربهفرد باشد. مدیر حسابداری میبایست دانش عمیقی در گزارشنویسی مالی، مدیریت امور حسابداری و فعالیتهای مالی داشته باشد.
مدیر مالی(Chief Financial Officer) چه مسئولیتی دارد؟
یک CFO میتواند به نمایندگی از مدیر عامل با بانکها، سرمایهگذاران، بیمهگزاران، متخصصان ارزشگذاری و سایر متخصصان مذاکره کند. CFO ممکن است استراتژیهایی هم برای ادغام و خرید ایجاد کند، برنامهی خروج طراحی کند و همچنین در دیگر حوزههای مالی و فعالیتهای مدیریت کسبوکار(مدیریت عامل یا اجرایی) فعال باشد.
در حالت کلی یک مدیر مالی (CFO) وظایفی از جمله موارد زیر انجام میدهد:
- نظارت بر بخش مالی
- تحلیل وضعیت مالی
- برنامه تأمین مالی
- پیشبینی و بودجهریزی
- بررسی تحققهای کلیدی
- مربیگری و آموزش تیم مالی و حسابداری
- همکاری در ترسیم چشمانداز کلی آینده
مجموعهی مهارتهای یک مدیر مالی (CFO) گستردهتر از صرفاً یک حسابدار است و باید ترکیبی از تجربه و مهارت در حوزههای مالی و شناخت از صنعت باشد.
در این مطلب، در مورد چند مهارت و ویژگی اساسی مدیران مالی توضیح میدهیم که در افزایش توانمندی سازمان شما موثر است:
تحصیلات و تجربه در حوزه مالی/حسابداری
اکثر مدیران حسابداری مدرک کارشناسی حسابداری یا مدیریت مالی دارند؛ اما تنها تحصیلات آکادمیک کافی نیست. یک مدیر حسابداری موفق لازم است دو تا پنج سال سابقهی کاری داشته باشد. این تجربه به آنها درک کاملی از گزارشات مالی و ساختار کلی دفاتر کل را ارائه میدهد. اگر شما در یک حوزهی فنی مثل ساخت و ساز فعالیت دارید مطمئناً به دنبال فردی تحصیل کرده و با تجربه خواهید بود.
دارا بودن گواهینامههای تخصصی مثل ” CPA ” دورهی حسابداری عمومی و “CMA” گواهینامهی مدیریت حسابداری یا “CGMA” مجوز مدیریت حسابداری جهانی نشان میدهند که مدیر حسابداری شما قدمی اضافهتر برای پیشرفت تخصصی در این زمینه برداشته است. همچنین تسلط بر قوانین مالیات بر ارزش افزوده، قوانین مالیات مستقیم و … بسیار در حوزه دانشی حسابدار موثر است.
جزئینگری و توجه به جزئیات به خصوص در حوزه مالی
یک مدیر حسابداری باید به شدت ذهن جزئیگرا داشته باشد. همه روزه یک مدیر حسابداری باید از داشتن نقدینگی شرکت اطمینان یابد. توجه ویژه به گردش مالی، قوانین، نسبتهای مالی، خرید و فروشها، قیمتهای خرید و فروش، سرمایهگذاریها، توجه به اخبار بازار و … همگی دقت مازادی میطلبد. از همین رو مدیران مالی موفق علاوه بر توان نگهداشت و پردازش ریز اطلاعات، تمرکز ویژهای بر هر جزئیاتی دارند .
روابط عمومی نسبتاً بالا
مدیران حسابداری(یا مالی) باید با افراد و بخشهای مختلف سازمان در ارتباط باشند. تعامل این افراد با بخشهای مختلف باعث میشود که نظارتشان هم بر فرآیندهای مالی و بخشهای مختلف بهتر پیش رود.
یک مدیر حسابداری:
- با سایر مدیران سازمان همکاری دارد تا اهداف سازمانی را دنبال کند.
- به کارمندان توصیه میکند که از عهدهی تراکنشهای روزانهی غیر معمول بربیایند(ثبت و دریافت فاکتور، چک و … ).
- درگیریهای فردی و مسائل کاری بین کارمندان حسابداری را کنترل کند.
- در مورد تحقق بودجه به سایر مدیران بازخورد دهد.
- با دیگر مجتمعها کار کند تا سیاستهای حسابداری و روند تقویت آنها را به اجرا درآورد.
- به صورت منظم به مدیران و اعضای هیات مدیره گزارشات مورد نیاز را ارائه دهد.
پیشنهاد آیفوبلی:
دیدگاه شما